Via de website Brandweermanaanhuis advies op maat voor een brandveilige woning

Bij brand is de gemiddelde vluchttijd 3 minuten

In een land waar alles goed geregeld is en waar voor bijna alles wel regeltjes en wetten zijn, is er een onderwerp wat al jaren een ondergeschoven kindje is: particuliere brandveiligheid.

2010-10-12 12:06:30 AMSTERDAM - Een brandweerman controleert dinsdag een woning op brandveiligheid in Amsterdam. In de maand oktober legt brandweer Amsterdam-Amstelland huisbezoeken af tijdens de Nationale Brandpreventieweken. ANP XTRA KOEN VAN WEEL

Alleen voor woningen gebouwd of gerenoveerd na 2003 zijn rookmelders verplicht. Deze regel kost jaarlijks 40 tot 80 doden. Mensen denken dat een brand hen niet zal overkomen en realiseren zich niet dat de gemiddelde vluchttijd voor een Nederlandse woning maar drie minuten is. In die drie minuten moeten mensen gewekt worden, huisgenoten wekken, vluchten en 112 bellen. Zelfs wanneer bewoners gewekt worden door een rookmelder, is dit een kort tijdbestek. Helaas is die rookmelder dus niet wettelijk verplicht.

65% van de huishoudens heeft geen rookmelders of de rookmelders werken niet. Dit moet 0% worden.

Advies op maat voor uw woning

Via de website Brandweermanaanhuis.nl gaan we hier verandering in aanbrengen. Er zijn veel beroeps brandweerlieden die ongewenst gepensioneerd thuis zitten of niet meer werken omdat ze afgekeurd zijn. Door deze groep werknemers met kennis en ervaring bij particulieren langs te laten gaan, slaan we twee vliegen in 1 klap. Er wordt gedegen werk geleverd én een groep mensen is weer aan het werk.

Een bezoek kost €98,-. U krijgt dan advies over locaties van rook- en koolmonoxidemelders en eventuele blusmiddelen en de vluchtroutes worden aangegeven. Al deze informatie zult u digitaal in een rapport ontvangen. Tijdens het bezoek van de brandweerman aan uw huis kunt u direct rook- en koolmonoxidemelders aanschaffen. Tevens kunt u blusmiddelen aanschaffen. Deze worden voor een extra vergoeding van €20,- bij u thuis opgehangen. Wanneer u reeds melders heeft hangen worden de locaties gekeurd door de brandweerman aan huis. Hij komt dan (eventueel) met aanbevelingen.

Er wordt begonnen met het benaderen van particulieren in Den Haag. Hier staan veel oude woningen, gebouwd met organisch materiaal. Hele buurten worden tegelijkertijd benaderd. Brand kan immers ook overslaan van woning op woning. Wanneer er mensen naast u wonen kunt u in overleg ervoor kiezen de rookmelders te koppelen. Zo kunt u ook bij uw buren een oogje in het zeil houden.

Jan de Brandweerman, een begrip in Scheveningen, gaat voor u aan de slag

Jan van Poorten en kleinzoon Jan 03 20160727De eerste brandweerman die woningen gaat bezoeken is Jan van Poorten. Hij is 32 jaar lang verantwoordelijk geweest voor de brandveiligheid van horeca op Scheveningen. Daar wordt hij nog steeds ‘Jan de Brandweerman’ genoemd. Gepensioneerd maar met veel werklust gaat hij aan de slag in Den Haag. Brandveiligheid is hem menens en moet voor iedereen bereikbaar zijn.

De bedenkers van brandweermanaanhuis.nl zijn de mensen van Praeter, een bedrijf gevestigd in het Geuzen- en Statenkwartier dat adviseert over onder andere duurzaamheid. Het sociale aspect van brandweermanaanhuis.nl is zeer groot.

Wilt u meer weten? Voor in uw agenda:

Dinsdag 16 augustus 19.30 uur in het Couvéehuis:

voorlichtingsbijeenkomst over brandveiligheid in het Statenkwartier door Brandweermanaanhuis.

Kijk voor meer informatie ook op http://www.brandweermanaanhuis.nl en op de navolgende link:

De Brandweermannen_print finaal

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.